ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Κουνάνης Ελευθέριος – Φραγκίσκος

Εργαστηριακός Εκπαιδευτικός - Παιδαγωγός ΑΜΕΑ

Σύντομο βιογραφικό

Ο Ελευθέριος- Φραγκίσκος Κουνάνης γεννήθηκε στο Γαλάτσι από Κυκλαδίτες γονείς (Μύκονος – Πάρος) όπου ζει με την σύζυγό του Μαίρη Πουλάκη (κόρη του αείμνηστου Γαλατσιώτη αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Κωνσταντίνου Πουλάκη) και τον γιό του Γιώργο.
Τελειώνει τα μαθητικά του χρόνια και παράλληλα εργάζεται στις οικοδομικές κατασκευές του πατέρα του ενώ αθλείται στον ΕΓΣ. Το 1971 παίρνει το πτυχίο του Τεχνολόγου Εργαστηριακού Μηχανικού Δομικών Έργων (ΚΤΕ-ΚΑΤΕ) και έπειτα υπηρετεί για 2.5 χρόνια στο Ελληνικό Ναυτικό ενώ παράλληλα φοιτά στη ΣΕΛΕΤΕ. Το 1974-75 διδάσκει στο 2ο ΤΕΛ Γκράβας και έπειτα από μια μακρά εκπαιδευτική πορεία, ολοκληρώνει τη θητεία του ως Καθηγητής στο ΤΕΕ – Αγίων Αναργύρων το 2007.

Όλα αυτά τα χρόνια παρακολουθεί συνεχώς σεμινάρια για κοινωνικά θέματα, λαμβάνει μέρος σε συνέδρια και δράσεις, υπερασπιζόμενος πάντα το αυτονόητο δικαίωμα της προστασίας του περιβάλλοντος και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Ιδρύει συλλόγους και κέντρα κοινωνικής απασχόλησης, αποκατάστασης και επαγγελματικής κατάρτισης για ΑμεΑ, με συνεργάτες του, σε περιοχές στην Ελλάδα : Γαλάτσι, Βέροια, Λιβαδειά, Νάξο, Σαντορίνη, Ν. Φιλαδέλφεια και στην Νάουσα Πάρου.

Το 1976 ιδρύει την 1η Πράσινη Εθελοντική Ομάδα Γαλατσίου, προσφέροντας παράλληλα (στην μνήμη του αδερφού του Σταύρου) τις υπηρεσίες του στον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό (Ένωση Γαλατσίου – Εκπολιτιστικός Σύλλογος Άνω Γαλατσίου), την Παιδεία, την Εκκλησία, τα ΑμεΑ και ιδιαίτερα προς όλες τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Το 1988 η Εθελοντική Ομάδα σε συνεργασία με τον Δήμο Γαλατσίου δημιούργησε, ένα πρότυπο χώρο στο Γαλάτσι με σκοπό τα άτομα με τις ειδικές ικανότητες να βγουν από το σπίτι τους κι να κοινωνικοποιηθούν.

Είναι πάντα στην πρώτη γραμμή με τους συνεργάτες του, όπου χρειάζεται συμπαράσταση και κοινωνική αλληλεγγύη (Ελλάδα, Κύπρος, Σερβία εν καιρώ πολέμου Βοσνία, Ιράκ, Μαδαγασκάρη), όπως και δίπλα στους 22.000 πρόσφυγες και μετανάστες που ήρθαν στο ΠΑΛΑΙ, στα τέλη του 2015.

Το 1990 έως το 1992 συμμετέχει στο ΔΣ του Αναπηρικού Γονεϊκού Κινήματος, ως Εθελοντής και αναλαμβάνει το πολιτιστικό τομέα και τις δημόσιες σχέσεις εκδίδοντας και την 1η Εφημερίδα των ΑμεΑ. Το 1991 με εντολή του Υπουργού Γιώργου Γεννηματά και Γ.Γ. του Υπ. Πρόνοιας, Π. Κουρουμπλή αναλαμβάνει τη θέση του Αντιπροέδρου στο 2ο Ξενώνα Θεραπευτήριο (Σκαραμαγκά) 3ης ηλικίας.