ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Μονογυιού Αδαμαντία (Άντα)

Ελεύθερος Επαγγελματίας

Σύντομο βιογραφικό

Η Αδαμαντία (Άντα) Μονογυιού γεννήθηκε, μεγάλωσε και επιχειρεί στο Γαλάτσι. Προέρχεται από εργατική οικογένεια. Η καταγωγή του πατέρα της είναι από τις Κυκλάδες και της μητέρας της από την Πελοπόννησο. Είναι παντρεμένη και μητέρα μιας υπέροχης κορης.

Σπούδασε γραφίστας. Άνοιξε το δημιουργικό της γραφείο στα 20 της χρόνια στο Παλαιό Τέρμα Γαλατσιου. Συμμετέχει σε επικοινωνιακές στρατηγικές επιχειρήσεων, σχεδιάζει και τυπώνει λογότυπα, έντυπα και συσκευασίες παντός είδους.

Η παράλληλη ενασχόλησή της με τον εθελοντισμο προέκυψε μετά τις πυρκαγιές της Ηλείας, το 2007. Το 2011 έδωσε μορφή στο όραμά της και ίδρυσε μαζί με φίλους που μοιράζονταν τις ίδιες ιδέες, την μεγαλύτερη πλέον εθελοντική ομάδα της πόλης, τους ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ στην οποία είναι πρόεδρος. Η ομάδα προσφέρει ανελλιπώς στην πόλη για 13 χρόνια, κυρίως στον τομέα της οικολογίας και της αλληλεγγύης φυτεύοντας ελληνικά δέντρα, βοηθώντας άτομα σε ανάγκη, καθαρίζοντας και βάφοντας δημόσιους χωρους. Οι δράσεις της είναι εκατοντάδες και συντονίζονται μέσω Facebook.  Συνεργάζεται με διάφορες συλλογικότητες, με όλες τις υπηρεσίες του δήμου Γαλατσιου και τον δήμαρχο Γιωργο Μαρκόπουλο. Έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια σε ξένα πανεπιστήμια για τις βιώσιμες πόλεις. Στόχος της είναι το Γαλάτσι να γίνει άμεσα μια βιώσιμη, ευρωπαϊκή πόλη με περισσότερο πράσινο, ανακύκλωση, λιγότερο καυσαέριο και μποτιλιάρισμα, εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς, καθαρότερη ατμόσφαιρα, σεβασμό στα ΑΜΕΑ, δυνατές επιχειρήσεις με νέες θέσεις εργασίας και αποτέλεσμα ενεργούς, υγιείς και χαρούμενους κατοίκους!